Hydrauliek

Industriële hydrauliek

Hanekom is in 1999 begonnen met het aanleggen van hydraulische systemen aan boord van schepen. De laatste jaren maken we steeds meer installaties voor industriële toepassingen. Wij kunnen bij u op locatie leidingen inmeten die wij vervolgens in onze werkplaats exact op maat maken en daarna op locatie weer monteren.

In bepaalde situaties kunt u ervoor kiezen om uw mobiele unit naar onze werkplaats te brengen zodat wij het leidingwerk kunnen aanleggen. Een andere mogelijkheid is het leveren van materialen en het maken van leidingen volgens uw tekeningen (prefab).

 

Hydrauliek aan boord van schepen

Voor de aanleg van een hydraulisch leidingsysteem kunnen wij de complete installatie verzorgen. Wij werken voor zover mogelijk met vaste leidingen en korte flexibele hoogdrukslangen. Onze werkzaamheden beginnen meestal in de laatste fase van de cascobouw. In dit traject adviseren wij over de routing en beginnen wij met het inmeten van het hoofdleidingsysteem buiten de machinekamer. Leidingen worden voor zover mogelijk gebogen in onze eigen moderne werkplaats. Waar nodig worden SAE lasflenzen op de leidingen gelast door een gecertificeerde lasser. De volgende stap is de montage van de hoofdleidingen, het plaatsen en aansluiten van de ventielen en het aanleggen van sub-leidingen. Daarna starten wij met het aanleggen van het hoofdleidingsysteem in de machinekamer. Als laatste worden ventielen, pompen en eindverbruikers aangesloten door middel van korte flexibele hogedrukslangen.

 

Het maken van constructies, lekbakken, doorvoeren en plaatsen van ventielen behoren ook tot de mogelijkheid.

In onze eigen werkplaats buigen wij persleidingen tot 60.3 x 6.3mm en retourleidingen tot 88.9 x 3.2mm.

Hanekom Engineering heeft inmiddels tientallen hydraulische installaties aangelegd aan boord van voornamelijk zeiljachten.

 

Informatie aanvraag

Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met u op.